[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Mai 2022 12:00

Secretar de stat: Am reuşit stoparea unor scheme de corupție și eliberarea celor implicați în scheme...

„Sigur că opt luni e un termen prea scurt pentru a înregistra schimbări cardinale, dar, chiar şi în această perioadă scurtă de timp, s-au făcut multe lucruri bune, efectul fiind resimţit direct de către categoriile de beneficiari vizate. O să-mi permit să fac o scurtă trecere în revistă a acţiunilor de acest fel” – a declarat Sergiu Gherciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, nu este un secret şi ei nu o dată au vorbit, fiind în opoziţie, despre ilegalităţile care marcau profund activitatea Ministerului.

„Astfel, în această perioadă, am reuşit stoparea unor scheme de corupție și eliberarea persoanelor cu funcții de conducere care au fost implicate în scheme de corupție și delapidări ale proprietăţii publice. Organele de drept au fost sesizate şi sper că finalitatea acţiunilor întreprinse în acest sens va fi una pe potrivă.

De asemenea, acţiuni importante au fost întreprinse în vederea perfecţionării sistemului de subvenţionare; digitalizării agriculturii; îmbunătăţirii cadrului legislativ cu privire la fabricarea şi circulația alcoolului etilic şi a producției alcoolice (pentru asigurarea transparenței şi trasabilității în activitatea sectorului alcoolului etilic şi al băuturilor); perfecţionării legislaţiei privind prețul normativ şi modul de vânzare-cumpărare a pământului (pentru facilitarea procesului de creare a fâșiilor forestiere de protecție a câmpurilor de eroziuni și adaptare la schimbările climatice) etc.”. a subliniat oficialul.

Secretarul de stat a mai spus, în context, şi faptul că a fost iniţiat exercițiul de reorganizare și ajustare a statutelor instituțiilor publice din domeniul cercetării și inovării din sfera de competență a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la modificările intervenite în legislație și trecerea acestora la autogestiune pentru a valorifica capitalul intelectual și a stimula activitatea în prestarea serviciilor științifice și de cercetare.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...