[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Mai 2022 13:00

(ACUM 1 AN) Partidele - la CEC

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 mai 2021.

Vizita lui Gitanas Nauseda

Gitanas Nauseda, Președintele Republicii Lituania, şi-a început vizita în Republica Moldova. El a fost întâmpinat de Preşedintele Maia Sandu, cu care a avut o întrevedere şi o conferinţă de presă comună.

Partidele – la CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a dat start perioadei în care puteau fi depuse documentele necesare pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. În prima zi, şase partide şi blocuri şi-au prezentat candidaţii şi au depus documentele la CEC. Seara, CEC a desfășurat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot, care s-a dovedit a fi următoarea: Partidul Acasă Construim Europa (PACE); Partidul Acțiunii Comune – „Congresul Civic”; Blocul electoral „Renato Usatîi”; Partidul „Șor”; Partidul Acțiune și Solidaritate; Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Acuzaţiile lui Petru Burduja

Deputatul PSRM, Petru Burduja, în cadrul unui briefing, a acuzat Președintele țării că a blocat demararea proiectelor de infrastructură în raioanele din țară și a lăsat astfel zeci de mii de cetățeni fără acces la apă potabilă.

Anunţul Platformei DA  

Platforma DA a anunţat că va expedia scrisori în atenția Președintelui țării, Președintelui Parlamentului, Procurorului General și ministrului în exercițiu al Justiției, solicitându-le să facă uz de dreptul de a sesiza Curtea Constituțională în vederea declarării Partidului „Șor” drept neconstituțional.

Solicitarea PAS

Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a cerut, în cadrul unei conferințe de presă, să fie interzis exportul de grâu din rezerva de stat, în contextul scumpirii pâinii.

sursa: Almanah Politic 2021

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...