[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Mai 2022 07:12

Vlad Bilețchi, după ce s-a aflat că a demisionat de la șefia AUR: N-a fost ceva peste noapte... 

Vlad Bilețchi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Politic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), informează TRIBUNA.

Politicianul, într-un live pe Facebook, a făcut unele precizări cu privire la demisia sa.

„La ora actuală sunt președinte în deplinătatea funcției, nu există interimar sau cineva care să asigure interimatul.

Pentru data de 15 mai curent e planificat un Congres extraordinar în cadrul căruia va fi ales un nou președinte și o nouă formulă.

E adevărat, mi-am pus demisia în 30 ianuarie, nu e o surpriză, nu e ceva peste noapte…”, a declarat el.

Totodată, a precizat că decizia de a demisiona a venit în anumite circumstanțe.

„Munca de echipă a continuat în regim normal, după ce am prezentat cererea. De asemenea, am desăvârșit fuziunea Uniunii Salvați Basarabia cu AUR”, a adăugat politicianul.

El a anunțat și faptul că nu va candida pentru un alt mandat de președinte.

„De ce mi-am depus demisia? Pentru că există mai multe motive… Am văzut mai multe video ale colegilor unioniști care au aruncat piatra acolo de unde au băut apă… Nu vreau să scot rufe murdare, nu vreau să fac bâlci… În același timp, condamn aceste acțiuni ale colegilor care au preferat să răbufnească cu tot amarul. Trebuie să înțelegeți că în fiecare sistem sunt păreri diferite. Dacă într-un partid nu există acest lucru, atunci e dictatură. Punctul meu de vedere fiind în minoritate, am decis că trebuie să fie din altă parte decât din funcția de președinte. Este o decizie asumată”, a subliniat președintele AUR.

Vlad Bilețchi a spus că, cu regret, colegul său, Valeriu Munteanu s-a grăbit să dea declarațiile la subiect la un post de televiziune și el tinde să creadă că declarațiile n-au fost cu rea-intenție.

Precizăm că, Valeriu Munteanu a anunțat, la TV8, că Vlad Bilețchi a demisionat de la șefia AUR, iar președinte interimar este Boris Volosatîi. 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...