[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv4 Mai 2022 07:00

Ex-Ambasadorul Iulian Fruntașu a lansat o nouă carte - „Uneori trebuie să fii prost pentru a fi deștept”. E 18+!

Iulian Fruntașu, fost Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, doctor în științe politice, a lansat o nouă carte. Aceasta se intitulează „Uneori trebuie să fii prost pentru a fi deștept” și este de ficțiune, fiind constituită de 18 povestiri, și este recomandată celor care au vârsta 18+, informează TRIBUNA.

Chiar la începutul lucrării, autorul menționează că „asemănările personajelor cu persoanele reale sunt întâmplătoare și rămân pe conștiința indivizilor cu imaginație bogată”.

„Am scris undeva că Iulian Fruntașu părea pregătit de o autentică reinventare. Iată că autorul pășește, într-adevăr, dincolo de granițele care i-au consolidat deja poziția – ermetismul anarhist, imagismul bizantin, fantasmagoria savantă, alegorismul sentimental sau, pe scurt, eclectismul său clasicizant – reconvertind toate aceste calități lirice înspre mecanismele și dinamica prozei scurte. Prin îndrăznețe deteritorializări etice, geopolitice și estetice caută aceste povestiri să retraseze cititorilor atenția, ci, dimpotrivă, subtilitatea ideologică cu care autorul critică, în fapt atitudine vociferate…”, a scris Alex Ciorogar, critic literar, pentru Revista Echinox, despre cartea lui Iulian Fruntașu.

Și Nina Corcinschi, scriitoare, critic literar, s-a expus în revista „Vatra” asupra „Uneori trebuie să fii prost pentru a fi deștept”.

„Acest discurs trepidant, aluvionar, energic, care absoarbe deopotrivă răbufniri dezinhibate și popasuri reflexiv-spiritualizante, glisând cu viteză de pe suprafețe despre profunzimi, este îndreptat spre căutarea și reabilitarea autenticității lumii…”, a menționat ea.

Cartea are 253 de pagini.

„Uneori trebuie să fii prost pentru a fi deștept” poate fi procurată pe site-ul Editurii Arc, cu 165 de lei, sau printr-o comandă la adresa de email cartefruntasu@gmail.com.

TRIBUNA precizează: Iulian Fruntașu, până acum, a publicat: volumul de poeme „Beata în marsupiu (1996), antologia bilingvă engleză-română „Gods Ear” (1998), studiul „O istorie etnopolitică a Basarabiei. 1812-2012” (2002), volumul de poeme român-englez „Să fi fost totul o mare păcăleală” (2016) și „Eseu asupra încremenirii. O istorie subiectivă a Republicii Moldova ” (2019). 

 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...