[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news29 Aprilie 2022 11:38

Josep Borrell: UE își reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

Înaltul Reprezentant/Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell a făcut unele declarații cu privire la recentele incidente de securitate din regiunea transnistreană, informează TRIBUNA.

„Incidentele semnalate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova care au avut loc în ultimele zile sunt în detrimentul securității și stabilității Republicii Moldova. Uniunea Europeană face apel la actorii responsabili să evite destabilizarea situației. Salutăm cu tărie reacțiile reținute din partea autorităților Republicii Moldova, care ajută la menținerea calmului în țară”, a declarat el.

Oficialul, în context, a subliniat că, UE este solidară cu Republica Moldova și își reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană.

„În scopul sprijinirii Republicii Moldova în abordarea impactului agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, UE oferă un ajutor cuprinzător pentru a face față provocărilor imediate ale fluxului de refugiați și și-a intensificat sprijinul pe termen mediu pentru a întări reziliența generală a Moldovei”, a conchis Josep Borell.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...