[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Aprilie 2022 10:00

TOP-5 cei mai tineri membri ai actualului Guvern

Anterior TRIBUNA a realizat un clasament al 10 cei mai tineri deputați din Parlamentul ales la 11 iulie 2021, iar acum a decis să vină și cu un top al celor mai tineri membri ai Cabinetului de miniștri, ce-i drept top-5, având în vedere și numărul celor care constituie Guvernul învestit la 6 august anul trecut.

1.Andrei Spînu

Andrei Spînu, vicepremier, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, este cel mai tânăr membru al Executivului. S-a născut la 10 iunie 1986, va împlini 36 de ani peste două luni. El și-a început cariera profesională un deceniu în urmă, în calitate de administrator al unui SRL.

2.Marcel Spatari

Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale, este al doilea în „clasamentul tinereții” din Guvern. Oficialul s-a născut la 13 august 1981, astfel că-n august curent va împlini 41 de ani. Experienţa sa profesională a început încă de pe băncile facultății, în calitate de redactor al ziarul Universității de Stat din Moldova.

3.Sergiu Litvinenco

Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, este născut în același an cu Marcel Spatari – 1981, doar că puțin mai devreme. Pe 11 iulie demnitarul va sărbători aniversarea celor 41 de ani, iar în clasamentul nostru e pe al treilea loc. El și-a început activitatea profesională în 2006 în calitate de expert juridic.

4.Nicu Popescu

Nicu Popescu, vicepremier, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, e născut tot în 1981, doar că va împlini 41 de ani peste câteva zile – la 25 aprilie. Nicu Popescu și-a început cariera în 2005 în calitate de cercetător în politici europene.

5.Natalia Gavrilița

Natalia Gavrilița, Prim-ministrul, încheie acest clasament. Ea este născută la 21 septembrie 1977 – în acest an va împlini 45 de ani. Și-a început activitatea în 2007, în calitate de șef de departament la Ministerul Economiei și Comerțului. E de menționat că, tot în 1977, la 27 mai, este născută Ana Revenco, ministru al Afacerilor Interne.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...