[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important20 Martie 2022 14:00

Omul săptămânii: Klaus Iohannis, Președintele României

Omul acestei săptămâni este Klaus Iohannis, Președintele României, care s-a aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova la 16 martie curent, fiind prima vizită oficială a unui șef de stat în țara noastră după 24 februarie curent, când a început războiul în Ucraina, informează TRIBUNA.

„România este alături de Republica Moldova și de toți cetățenii, așa cum a fost mereu. Pe noi puteți să contați. Pe lângă România, alături de dumneavoastră se află solidar toate statele comunității europene și euroatlantice”, a declarat Președintele român.

De asemenea, Klaus Iohannis a apreciat eforturile Republicii Moldova privind gestionarea crizei refugiaților ucraineni.

Amintim, totodată, că, România a acordat Republicii Moldova 17 mii de tone de ajutoare pentru refugiații din Ucraina la începutul lunii martie, iar, în contextul vizitei oficialului român la Chișinău, au ajuns alte 55 de mii de tone.

E de menționat și că, aceasta e cea de-a treia vizită a Președintelui român în Republica Moldova de când e Maia Sandu Președinte.

TRIBUNA precizează: Klaus Werner Iohannis s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, România. A absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional “Brukenthal” din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general. Este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990. Președintele României s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali. A primit 69,18% din voturile exprimate și timp de patru ani a administrat orașul. În 2004, a câștigat al doilea mandat de primar. La alegerile locale din 2008, Iohannis a întrunit 83,2 la sută din voturi, iar patru ani mai târziu, Klaus Iohannis câștiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului. În 20 februarie 2013, Klaus Iohannis s-a alăturat PNL, opt zile mai târziu fiind ales preşedinte ale partidului. A fost ales Președinte al României în 2014. Acum exercită al doilea mandat de șef al statului, pe care l-a obținut în urma alegerilor din 2019. Este căsătorit cu Carmen Iohannis.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...