[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Martie 2022 14:00

Omul săptămânii: Dumitru Udrea - șeful Centrului Unic de gestionare a crizei refugiaților

Omul acestei săptămâni este Dumitru Udrea, secretarul general al Guvernului, șeful Centrului Unic de gestionare a crizei refugiaților, care a continuat să fie implicat activ în procesele privind cazarea și transportarea celor veniți din Ucraina și, totodată, a desfășurat mai multe conferințe de presă, în care a venit informații și precizări de ultimă oră privind criza de după 24 februarie curent, informează TRIBUNA.

„Luând în calcul numărul foarte mare de refugiați care își doresc să ajungă în alte destinații din Uniunea Europeană, prioritatea actuală a Guvernului este asigurarea transferului acestora către acele destinații. În plus, opțiunea de a utiliza infrastructura feroviară și cea aeriană a accelerat ritmul de tranzitare și a crescut capacitatea de transportare”, a menționat Dumitru Udrea, în cadrul conferinței din 9 martie curent.

Totodată, la 11 martie, oficialul a comunicat: „În perioada 8-11 martie au fost efectuate 189 curse rutiere, doar astăzi până la ora 12:00 au fost 8. Cu autocarul au fost transferate 6 mii persoane. Pe cale feroviară au fost transferați în România 2 844 refugiați. În 4 zile s-au efectuat curse aeriene spre Israel, Bulgaria, Turcia pentru 883 persoane. Azi vor mai fi efectuate 3 zboruri. În zilele de 12-13 martie vor fi efectuate 4 curse aeriene spre Germania, Turcia, Spania și Polonia. Refugiații care vor să tranziteze țara au posibilitatea să se înregistreze printr-un formular pe site-ul caa.md.

În Republica Moldova la moment se află 131 221 refugiați. Sunt active 93 centre, iar locuri disponibile – 3 811. Centrul unic de gestionare a crizei asigură cu hrană 4 825 persoane în centrele autorizate și neautorizate.”

TRIBUNA precizează: Dumitru Udrea este licențiat în științe economice, a făcut studii de masterat în sisteme și politici economice. Parcursul său profesional cuprinde activitatea în cadrul autorităților publice, în funcția de consultant principal, Direcția de atragere și coordonare a asistenței tehnice externe la Ministerul Economiei și Comerțului, precum și secretar de stat al Ministerului Finanțelor. De asemenea, Dumitru Udrea are o experiență vastă de activitate în cadrul mai multor proiecte de asistență externă finanțate de UE, SUA, Marea Britanie ș.a., fiind expert, director de Oficiu în administrarea programelor de dezvoltare, manager de proiect. A efectuat stagii profesionale în Japonia, Austria, Suedia, Italia. A fost numit secretar general al Guvernului la 14 decembrie 2021.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...