[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii10 Februarie 2022 05:57

Expert: Vizita președintelui francez și cea a ministrului de externe german - extrem de necesare și la Chișinău

Analistul politic Dionis Cenușa afirmă că este foarte ciudat că guvernarea n-a reușit sau poate nici n-a dorit să-i convingă pe președintele francez Macron sau pe ministra Afacerilor Externe Baerbock să treacă pe la Chișinău după ce ambii au vizitat Kievul, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, Moldova se află în criză energetică și încearcă să implementeze reforme dificile, iar asemenea vizite (Macron – președinția franceză în UE sau Baerbock – noul guvern de la Berlin, interesat în sprijinirea reformelor moldovenești) necesare.
„De aceea, fiind la curent că cei doi lideri merg la Kiev (după Moscova sau nu), autoritățile moldovenești puteau să obțină vizite oficiale la Chișinău.
Dacă nu a fost niciun efort în acest sens, atunci guvernarea se simte confortabil cu ritmul actual în dinamica relațiilor cu Occidentul”, a declarat expertul, într-un comentariu pe rețelele de socializare.
Totuși – a spus el – reieșind din faptul că guvernarea își datorează o porțiune considerabilă a legitimității sale relațiilor hiperactive și pozitive cu liderii europeni, vizitele lui Macron sau Baerbock ar fi fost extrem de necesare din motivele scrise mai sus.

„Vorbim despre intențiile și raționamentele guvernării moldovenești ce trebuie focusate pe un efort permanent de a menține Moldova în atenția actorilor occidentali”, a concluzionat comentatorul.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...