[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Ianuarie 2022 09:00

(ACUM UN AN) Premiu pentru Maia Sandu 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 27 ianuarie 2021.

Maia Sandu – la evenimentele dedicate SPPS

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a participat la evenimentele dedicate Zilei profesionale a Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care au coincis cu cea de-a 29-a aniversare de la crearea instituției.

Un nou Comitet

A fost creat Comitetul pentru un nou Parlament, pentru alegeri anticipate corecte. Anunțul a fost făcut la Glodeni de către reprezentanții Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”, într-o adresare către cetățeni.

Noile întrevederi ale lui Thomas Mayr-Harting

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, aflat în vizită în Republica Moldova, a avut noi întrevederi: cu Președintele Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, cu Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, cu Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, cu Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Proiectul Partidului „Şor” 

Partidul „Șor” a propus ca băncile comerciale să fie obligate prin lege să deschidă, la cerere, conturi bancare concurenților electorali. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de Violeta Ivanov, deputatul formațiunii.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Irina Vlah 

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Irina Vlah, Bașcanul Autonomiei Găgăuze și doi dintre cei patru deputați din partea Partidului Socialiștilor care reprezintă regiunea: Fiodor Gagauz și Alexandr Suhodolski.

Premiu pentru Maia Sandu 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a primit, în cadrul unui eveniment online, Premiul pentru anul 2020 al Grupului pentru Dialog Social – una dintre cele mai vocale organizații neguvernamentale din România.

Preşedintele şi Speakerul – la un eveniment comemorativ 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, au participat la mitingului-requiem dedicat Zilei naționale și internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului, care este marcată în fiecare an la 27 ianuarie. Totodată, Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a venit cu un mesaj dedicat aceste zile.

Întrevederi la Strasbourg    

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a avut, la Strasbourg, o întrevedere cu Președintele APCE, Rik Daems, şi o întrevedere cu Pierre-Alain Fridez, co-raportorul APCE pentru RM. Totodată, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric.

Audieri la Parlament 

În cadrul audierilor organizate de Comisia parlamentară mediu și dezvoltare regională, cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare şi a organizațiilor neguvernamentale de mediu, s-a menţionat că, cota de realizare a acțiunilor în domeniul mediului, prevăzute în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, constituia circa 50 la sută.

Natalia Gavrilița – desemnată la funcția de Prim-ministru

Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliţa în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru. Anunţul a fost făcut de către şeful statului în cadrul unui briefing de presă.

Demersul lui Alexandru Slusari

Vicespeakerul Alexandru Slusari, lider al fracţiunii parlamentare a Platformei DA, a depus un demers la Procuratura Generală în cazul proprietăţilor Republicii Moldova din Ucraina, cerând, totodată, să i se spună dacă a fost sau nu pornit un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Andronachi, suspectat de afaceri ilegale cu aceste proprietăţi.

Pavel Filip – la Rădeni și Greblești

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip s-a întâlnit cu locuitorii satelor Rădeni și Greblești din raionul Strășeni, din partea căruia a fost ales deputat pe circumscripție uninominală.

 

sursa: Almanah Politic-2021

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...