[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Ianuarie 2022 14:00

Omul săptămânii: Oleg Serebrian - vicepremier pentru Reintegrare al Republicii Moldova

Omul acestei săptămâni este Oleg Serebrian, care, la 19 ianuarie curent, a depus jurământul în calitate de viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, informează TRIBUNA.

În aceeași zi el a fost prezentat echipei Biroului politici de reintegrare și și-a început activitatea.

Noul vicepremier a declarat că este pregătit să facă față tuturor provocărilor.

„Într-adevăr, este un dosar complicat, cu multe aspecte sensibile în aproape toate domeniile: educație, sănătate, circulație, veterani etc. Urmează să întreprindem mai multe acțiuni în acest sens, de aceea contez foarte mult pe sprijinul echipei guvernamentale și a partenerilor externi”, a spus Oleg Serebrian.

Prima întrevedere a viceprim-ministrului pentru Reintegrare a fost cu șeful Misiunii OSCE, Claus Neuckirch.

TRIBUNA precizează: Oleg Serebrian s-a născut la 13 iulie 1969, în satul Hădărăuți, raionul Ocnița. Este politolog, scriitor, diplomat și politician. A studiat istoria și dreptul la Universitatea „Ion Creangă” din Chișinău și relațiile internaționale la Institutul European din Nisa, după care a urmat studii de specializare la Universitatea din Edinburgh, Școala Națională de Administrație din Paris și Centrul de studii în domeniul securității și diplomației al Universității din Birmingham. În 1998 a susținut doctoratul în științe politice la Academia de Științe a Moldovei. Oleg Serebrian are o bogată experiență în domeniul diplomației. A ocupat mai multe funcții în cadrul Ministerului de Externe, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și coordonator de programe internaționale. În perioada 2010-2015 a fost Ambasador al Republicii Moldova în Franța, iar din 2015 până în 2022 a fost Ambasador în Germania. În perioada 3-19 ianuarie 2022 a fost director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe. Vorbește limbile română (maternă), rusă, franceză, engleză, germană și italiană. Este căsătorit.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...