[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Ianuarie 2022 10:20

Jurnalist: Ministrul Justiției are nevoie de un expert în comunicare

Jurnalistul Victor Nichituș afirmă că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, are nevoie de un expert în comunicare, informează TRIBUNA.
„Ultima comunicare publică a ministrului Litvinenco a fost exagerată – spațiul virtual în care ne aflăm, este spațiu public. Exprimările în spațiul public al unei persoane oficiale trebuie să fie mult mai atente decât al unei persoane obișnuite.
Între Prut și Nistru există libertatea expresiei. A existat și în timpul în care Partidul Comuniștilor a avut largă majoritate parlamentară ( 2001 – 2009). Și atunci, și acum, se putea manifesta și striga în locuri publice că “moldovenii trăiesc într-o dictatură” – nu au fost arestați și condamnați – ceea ce înseamnă cu nu au trăit, cu adevărat, într-o dictatură în sensul adevărat al cuvântului. Știu ce înseamnă dictatură – am trăit/m-am format în timpurile lui Nicolae Ceaușescu – știu cum era aplicată atunci ”libertatea de expresie”. Pentru cei care nu știu, le spun că sunt venetic între Prut și Nistru, mă aflu în Chișinău doar din anul 1991, venit din România. Mi se va reproșa că dl.Voronin a controlat autoritar societatea moldovenească – este adevărat. În același timp au existat suficiente demonstrații publice, ultima dintre ele a dus la pierderea monopolului de putere deținut de comuniști – 7 aprilie 2009”, a menționat el, într-un comentariu publicat pe Facebook.
Victor Nichituș a remarcat că atenționarea făcută de ministrul moldovean al Justiției referitoare la publicarea de către persoane publice a facturii la gazele naturale și posibila verificare a modului în care aceste persoane și-au procurat spații de locuit cu metraj indecent de mare pentru resursele financiare câștigate de lucrătorii din sistemul bugetar este, din punctul său de vedere, interpretată exagerat de către oponenți.
„Exagerarea a apărut ca urmare a nuanței amenințătoare a mesajului care poate fi interpretată ca un mod de limitare a libertății de expresie a persoanelor publice. Consider că ministrul justiției nu a atentat la libertatea de expresie a cetățenilor. Domnul Litvinenco le-a arătat obrazul unor lucrători bugetari care, fără să-și dea seama, au arătat publicului că dețin spații de locuit extrem de mari, de unde și prețul ridicat pentru consumul gazelor naturale folosite la încălzirea acestor locuințe.
În loc de concluzie – orice sugestie venită din partea unui oficial referitoare la libertatea de expresie va fi taxată de către cetățeni, nici un regim politic nu poate atinge libertatea de expresie. Chiar dacă prețurile la gaz metan sunt ridicate, din varii și complexe motive, aceste vremuri austere vor face lumea și mai guralivă. Vine primăvara, acest lucru nu înseamnă reducerea prețului la gaze naturale. Venirea timpurilor calde înseamnă apariția protestelor publice. Autoritățile statului moldovean vor trebui să dea dovadă de abilitate în administrarea lor pașnică, respectând, în același timp, dreptul cetățenilor de a-și exprima, tot pașnic, nemulțumirile”, a subliniat jurnalistul.
Cristina Gurez
Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...