[ X ]
[ X ]
Important15 Ianuarie 2022 08:00

Președinția anunță schimbări în privința raportării cheltuielilor după fiecare vizită peste hotare

Președinția Republicii Moldova informează că nu vor mai fi publicate informații despre cheltuieli imediat după fiecare vizită peste hotare a angajaților instituției, acestea vor fi prezentate trimestrial, informează TRIBUNA.

La categoria „Deplasări de serviciu” de pe site-ul www.presedinte.md se menționează că „din anul 2022, informația în cauză va fi făcută publică trimestrial”.

E de menționat că, publicarea cheltuielilor privind deplasările de serviciu în străinătate acoperite de către instituția prezidențială a fost stabilită în premieră de Maia Sandu, „în scopul sporirii nivelului de transparență a activității Administrației Aparatului Președintelui Republicii Moldova”. Acest lucru oficialul l-a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la începutul anului trecut.

În 2021 au fost publicate informații despre cheltuieli după fiecare vizită, cu excepția ultimelor trei, care au fost prezentate în același document – pentru trimestrul IV.

Anul trecut, Președintele a efectuat 14 vizite peste hotare, iar alte 2 vizite au fost făcute de angajați ai instituției.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...