[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Ianuarie 2022 15:00

Șeful „Moldovagaz”: Noi ne-am adresat la patru bănci pentru credit, avem un refuz oficial

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, a comunicat că întreprinderea s-a adresat către patru bănci pentru a obține un credit ce ar asigura achitarea plăților către „Gazprom” pentru livrarea gazelor naturale, iar una dintre acestea a oferit ieri refuz oficial, informează TRIBUNA.

„Cu altele trei continuăm să comunicăm, noi comunicăm permanent, încă din luna noiembrie”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Șeful „Moldovagaz” a precizat că s-a dorit contractarea unui credit, inclusiv cu medierea Băncii Naționale a Moldovei, dar „situația este cum este”.

Cu referire la ce poate gaja „Moldovagaz” pentru obținerea creditului, Vadim Ceban a spus:

„Noi avem active, putem oferi edificii, oficii, rețele – în gaj. Și considerăm că în situația comercială obișnuită ne putem îndeplini angajamentele. Dar mai este un moment, băncile urmăresc care vor fi fluxurile comerciale, urmăresc ca încasările să fie pozitive”.

Totodată, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” a mai spus că a fost făcută o adresare către acționarii companiei și săptămâna viitoare va avea loc o ședință privind situația creată. „Și acționarii sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă”, a subliniat el.

Vadim Ceban a mai spus că „Moldovagaz” poate cere și cere amânări de plăți de la „Gazprom”, însă, având în vedere datoria istorică existentă, acest lucru este dificil.

„Unicul lucru pe care-l putem solicita de la furnizor e ca să avem această perioadă de scadență încă de câteva zile ca să putem achita consumul curent pentru luna ianuarie”, a precizat el.

Amintim că, la 12 ianuarie curent, într-un comunicat al „Moldovagaz” a fost anunțat că „negocieri privind acordarea unui împrumut comercial pe termen scurt pentru plata unei părți din consumul curent în luna ianuarie către SAP „Gazprom” sunt în curs de desfășurare cu instituții bancare cheie din țară”.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...