[ X ]
[ X ]
Important14 Ianuarie 2022 07:00

Om de afaceri: Văd o mare determinare din partea noii guvernări spre depăşirea problemelor ce afectează dezvoltarea economiei

Alec Ignat, Director general al SA „Tirex-Petrol”, a declarat că vede o mare determinare din partea noii guvernări de a avansa în ceea ce ţine de depăşirea problemelor ce afectează dezvoltarea firească a economiei naţionale, informează TRIBUNA.

„Aceasta ne dă motive să fim optimişti şi în privinţa combaterii economiei tenebre, a concurenţei neloiale şi a altor manifestări şi fenomene negative. Urmează să vedem în ce măsură se va reuşi realizarea obiectivelor anunţate. Pentru că deseori apar impedimente atât de ordin obiectiv, cât şi subiectiv, care subminează bunele intenţii şi acţiunile îndreptate spre schimbarea stării de lucruri. Să sperăm că de data aceasta nu vor apărea astfel de impedimente”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru www.oficial.md.

Omul de afaceri a reiterat că el este adeptul abordării ce presupune că statul nu trebuie să se implice în procesele economice propriu-zise.

„Statul, organele abilitate trebuie să creeze regulile de joc şi să vegheze ca acestea să fie respectate întocmai. Da, sunt situaţii în care rolul statului e ceva mai mare. Spre exemplu, când e vorba de gestionarea întreprinderilor de stat de importanţă strategică, pe care statul trebuie să le controleze reieşind din considerente ce ţin de securitatea naţională. În rest, implicarea statului în procesele economice trebuie să fie minimă”, a mai spus Alec Ignat.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...