[ X ]
[ X ]
Exclusiv14 Ianuarie 2022 06:00

Din biografia celui mai nou secretar de stat al Ministerului Muncii: A fost implicat în campania electorală a unui senator din SUA și...

Felicia Bechtold este cel mai nou secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, responsabil de domeniul muncii. Ea a fost numită în funcție la 24 noiembrie 2021, iar anterior a locuit și a activat în Statele Unite ale Americii (SUA), informează TRIBUNA.

Secretarul de stat, potrivit CV-ului, deține licență în Economie Internațională și Management – a studiat în perioada 2007-2011 la Universitatea Bocconi, Milano, Italia, dar și masterat în Politici Europene și Internaționale – a studiat în perioada 2011-2014 la Universitatea Cattolica del Sacro Cuore, Milano.

De asemenea, a participat la mai multe traininguri și a obținut burse: Institutul de Informare a Pieții Muncii, Arlington, Virginia, SUA (2016); Organizația Comunitară pentru Imigranți și Refugiați, Portland, Oregon, SUA (2016); Universitatea Martin Luther din Halle-Wittenberg, Halle, Germania, Programul Erasmus (2012-2013); Academia Europeană de Diplomație, Varșovia, Polonia (2012); Institutul de Studii Politice Internaționale, Milano, Italia (2010).

Felicia Bechtold și-a început cariera în 2009 la Universitatea Bocconi, Milano, Italia, în calitate de colaborator în Biroul Servicii Internaționale de Recrutare, Biroul pentru Ceremonii și Relații Instituționale și Biroul de Taxe de Studii, până în 2012.

În 2014 ea a fost implicată în calitate de stagiar și voluntar în campania electorală a Senatorului Sara Gelser Blouin, Corvallis, Oregon, SUA, dar și-n Cabinetul Guvernatorului Statului Oregon John Kitzhaber, Salem, Oregon, SUA.

Ultima funcție deținută până a venit la Minister, începând cu 2016, a fost economist 3 de previziuni ale forței de muncă în industrii și ocupații, economist 2 în domeniul industriilor și economist 1 în domeniul ocupațiilor la Departamentul pentru Ocuparea Forței de Muncă al Statului Oregon, Direcția Cercetări Economice și ale Forței de Muncă, Salem, Oregon, SUA.

Secretarul de stat a mai lucrat în Salem, Oregon, SUA, la: Academia de Cercetări a Statului Oregon (2017-2020), Comisia Drepturilor Omului (2017-2020), Departamentul Educației (2015).

Felicia Bechtold cunoaște următoarele limbi: română (nativă), engleză (fluent), italiană (fluent), rusă (avansat), franceză (intermediar), germană (elementar).

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...