[ X ]
[ X ]
Important2 Ianuarie 2022 14:00

Omul săptămânii: Ion Ceban, conducătorul „Mișcării Alternative Naționale” 

Omul acestei săptămâni este Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, care a lansat oficial la 30 decembrie curent „Mișcarea Alternativă Națională” (MAN), informează TRIBUNA.

„Au fost Guvernări corupte, oligarhice, dar mai proastă guvernare Republica Moldova nu a avut! Nu pot rămâne indiferent și îmi pasă de ce se întâmplă în Chişinău şi în Republica Moldova. Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni în primul rând și de interesele lor.

Ideea de a crea mişcarea „MAN” îmi aparține, iar echipa îmi este alături pe parcursul a doi ani.

Care vor fi pașii ulteriori, voi anunța public”, a declarat Ion Ceban.

TRIBUNA precizează: Ion Ceban s-a născut la data de 30 iunie 1980, în Chișinău.  Este licențiat în Matematică și Informatică la Universitatea de Stat din Moldova, deține master la  Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la Universitatea Tehnică din Moldova. De asemenea, a absolvit Academia de Administrație Publică de pe lângă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”. A mai făcut studii la Colegiul Regal al Institutului pentru guvernare (Londra, Marea Britanie), stagiere la Școala Națională de Administrare pe lângă Prim-ministrul Republicii Franceze (Paris, Franța), Școala de Administrare din Berlin (Germania), iar în prezent este Doctorand în Administrație Publică a РАНХИГС (Moscova, Federația Rusă). Activitatea profesională și-a început-o în 2000-2002, activând la Primăria mun. Chișinău (DGAS, elaborare, coordonare proiecte și programe, domeniul social). Ulterior, în perioada 2002-2004 a activat în cadrul Rețelei Informaționale a Guvernului (Director al departamentului proiecte, vicedirector), 2004-2005 – în Aparatul Președintelui Republicii Moldova (Consultant principal, domeniul politică internă), din 2005 până în 2008 – Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Educației și Tineretului (Șef direcție programe pentru tineret, viceministru al Educației și Tineretului), 2008-2009 – Guvernul Republicii Moldova (Șef al secretariatului comisiei naționale pentru integrare europeană), 2009-2011 – Parlamentul RM (Consultant,  șef al cabinetului vicepreședintelui Parlamentului), 2011-2014 și 2014-2015 – Parlamentul Republicii Moldova (deputat), din 2015 până în 2019 – Consiliul Municipal Chișinău (Președinte al fracțiunii PSRM în CMC), 2016-2018 – Consilier prezidențial pe politica internă (secretar, purtător de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova). Din februarie 2019 până în noiembrie 2019, când a fost ales Primar general al mun. Chișinău, a fost deputat în Parlament, ales pe listele PSRM, iar din 7 iunie 2019 – vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este căsătorit, are doi copii. Posedă limba rusă, engleză și franceză. 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...