[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important26 Decembrie 2021 10:00

TOP-5 realizări prezentate de Maia Sandu în primul an în funcția de Președinte

Maia Sandu, la 24 decembrie curent, a marcat un an de când a fost învestită în funcția de Președinte al Republicii Moldova și și-a început oficial activitatea. Analizând filmulețele publicate în ultimele zile de șeful statului, TRIBUNA a elaborat un clasament al 5 realizări prezentate de Maia Sandu pentru acest prim an de mandat.

1. Schimbarea clasei politice

Una dintre realizările prezentate de Maia Sandu este schimbarea clasei politice. După ce a fost dizolvat Parlamentul ales în 2019 și declanșate alegeri anticipate, clasa politică a trecut prin mari schimbări: guvernarea a fost preluată de Partidul Acțiune și Solidaritate, cu o majoritate parlamentară solidă, iar mai mulți lideri politici au demisionat din fruntea partidelor și s-au retras din prim-planul politicii.

2. Ieșirea Republicii Moldova din izolare internațională

O altă realizare prezentată de șeful statului este scoaterea Republicii Moldova din izolare internațională. Ea a spus că, odată cu preluarea mandatului, și-a propus să ducă o politică externă activă – vizite peste hotare și întrevederi, pentru a scoate țara din izolare și a-i oferi un context calm și stabil pentru dezvoltare.

3. Imunizarea și existența vaccinului anti COVID

Maia Sandu a comunicat că o altă realizare în mandatul său e că în martie a fost pornit procesul de imunizare anti COVID-19, iar medicii și spitalele au primit echipamente și utilaje, cu ajutorul cărora continuă să salveze vieți. De asemenea, ea s-a referit aici și la faptul că Republica Moldova are mai multe tipuri de vaccin.

4. Deblocarea finanțării externe

„În acest an am reușit să deblocăm finanțarea externă pentru țara noastră și am mobilizat resurse importante, cu ajutorul cărora putem depăși mai ușor crizele cu care se confruntă Republica Moldova. Am identificat finanțare pentru programe de dezvoltare pe termen mediu, inclusiv pentru îmbunătățirea infrastructurii și dezvoltarea comunităților” – a mai comunicat Președintele la capitolul realizări.

5. Demararea procesului de curățare a instituțiilor

Încă o realizare prezentată de șeful statului este demararea procesului de curățare a instituțiilor de corupție și a reformei justiției. Potrivit spuselor sale, „doar cu o justiție corectă și funcțională putem întoarce statul în slujba cetățeanului, putem opri hoțiile și crea condiții pentru dezvoltarea economiei, creșterea veniturilor și îmbunătățirea vieții oamenilor.”

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...