[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri13 Decembrie 2021 13:41

Memoria liderului național al poporului azer, Heydar Aliyev - cinstită în Moldova

Pe 12 decembrie, în grădina din fața Ambasadei Azerbaidjanului în Moldova a avut loc o ceremonie de depunere de flori la monumentul liderului național Heydar Aliyev.

La ceremonie au fost prezenți: angajatul al Ambasadei fraternei Republici Turce în Moldova, oameni de afaceri și rezidenți locali, membri ai Congresului Azerilor din Moldova (CAM), mulți dintre compatrioții noștri, reprezentanți ai diferitelor comunități care locuiesc în Moldova.

În primul rând, ambasadorul Gudsi Osmanov a vorbit despre viața și activitățile liderului național Heydar Aliyev, fondatorul Azerbaidjanului modern independent, politicianul de renume mondial, salvatorul poporului nostru. Menționând că Heydar Aliyev a fost mereu alături de oameni în cele mai dificile momente pentru poporul nostru, ambasadorul a spus că, după ce marele lider a venit la putere în Azerbaidjan, a început o perioadă de stabilitate și dezvoltare, au fost puse bazele statalității și au fost efectuate reforme serioase. Ambasadorul încă a menționat că Azerbaidjanul, fondat de marele lider, a devenit statul lider din regiune si datorită președintelui Ilham Aliev, fiul lui. Osmanov a spus că, ca urmare a politicii lungivizoare a președintelui nostru, a forței armatei noastre și a unității poporului nostru, anul trecut toți azerii au simțit bucuria victoriei. La finalul discursului său, ambasadorul a remarcat cu tristețe că Heydar Aliyev a părăsit această lume în urmă cu 18 ani. El va rămâne întotdeauna un om – un simbol al construcției Azerbaidjanului modern.

La ceremonie, consilierul Ambasadei Turciei, Ozlem Okuyucu, a spus că frăția azero-turcă va trăi întotdeauna sub sloganul liderului național Heydar Aliyev „O națiune, două state”. De asemenea, diplomatul a adus un omagiu memoriei marelui lider.

Apoi, în discursul său, președintele KAM Elchin Bayramov a spus că Heydar Aliyev este o figură exemplară nu numai pentru poporul nostru, ci pentru întreaga lume. El i-a unit pe azeri din lume în jurul unei singure idei bazate pe ideologia azerbaidjană. E. Bairamov a remarcat că datorită acestei ideologii, compatrioții noștri care s-au adunat astăzi la Ambasadă și-au transmis valorile naționale, morale și patriotice tinerei generații.

În încheiere, influentul și patriotul membru al KAM, Maarif Raghimov, a vorbit despre munca marelui lider, care a mers în folosul poporului și al țării noastre, iar compatriotul nostru Makhabbat Ismailov a citit o poezie dedicată marii personalități politice.

Ceremonia dedicată aniversării a 18 ani de la moartea liderului național s-a încheiat cu depunerea de flori la bustul lui Heydar Aliyev, instalat în grădina din fața ambasadei.

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...