[ X ]
[ X ]
Important6 Decembrie 2021 17:08

Dumitru Alaiba a pus capăt unei tradiții din Parlament!

Deputatul Dumitru Alaiba, președintele Comisiei Economie, buget și finanțe a Parlamentului, a anunțat că astăzi a fost pus capăt unei tradiții din Parlament, informează TRIBUNA.

„Am votat bugetul de stat pentru 2022. Deputații din opoziție, însă, au înțeles că vin azi la un fel de cumătrie, nu la parlament. Au vrut o împărțeală, ca totdeauna. Peste 60 de amendamente cu liste de sate și orașe, obiecte de infrastructură pe multe dintre care nici nu le-au vizitat, sunt sigur. 1 milion de lei încolo, 3 milioane încolo, 12 milioane încolo. Amendamente în stânga și în dreapta. În total s-a adunat peste 1 miliard în amendamentele deputaților! De parcă ar da de la ei din buzunar! Așa s-a întâmplat an de an și au vrut așa să fie și anul acesta. Anul acesta a fost altfel. Am pus capăt acestei tradiții, când deputații își utilizează statutul de ales al poporului pentru a-și promova proiecte favorite, pentru „ai lor””, a declarat el, într-o postare pe Facebook, adăugând: „An de an deputații de la guvernare își luau lor o mare parte din bani, dar mai aruncau câte ceva și la opoziție, ca ăștia să nu țipe prea tare. Ca exemplu, în 2020 cei din majoritate și-au luat peste 350 milioane și la opoziție au dat vreo 14 milioane lei.”

Potrivit lui Alaiba, împărțeala politică la nivel de parlament a luat sfârșit anul acesta și vom menține această practică pe viitor.

„Bani pentru primării vor fi alocați, pentru că necesități sunt multe, însă banii vor fi distribuiți transparent, cu maximă eficiență, în baza unor priorități prestabilite și criterii clare, indiferent de culoarea politică a primarilor. Nu în baza amendamentelor scrise pe genunchi de deputați care aruncă cu banii publici în stânga și în dreapta. Pentru că știu că nu dau de la ei”, a subliniat deputatul.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...