[ X ]
[ X ]
Important27 Noiembrie 2021 06:00

(ACUM UN AN) Propunerea lui Igor Dodon

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 27 noiembrie 2020.  

Întrevederea Maiei Sandu cu Angela Ganninger

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Ivan Pîslari – la Guvern

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele raionului Taraclia, Ivan Pîslari, cu care a discutat despre situația social-economică din raion și prioritățile autorităților publice locale în contextul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021.

Eveniment, cu participarea Speakerului 

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Evenimentul s-a desfășurat în regim online.

Propunerea lui Igor Dodon

Preşedintele Igor Dodon, lider neformal al PSRM, a propus Preşedintelui ales, Maia Sandu, să formeze un nou Guvern, asigurând-o că socialiştii vor sprijini Cabinetul propus de ea.

Decizia CNESP 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în cadrul unei ședințe conduse de Premierul Ion Chicu, a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Deputaţi – la şedinţa plenară a AIP CSI  

Deputații Vladimir Golovatiuc și Radu Mudreac au participat la cea de-a 51-a ședință plenară a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Evenimentul s-a desfășurat în regim online.

Recursul lui Igor Dodon – respins   

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul candidatului la prezidențiale, Igor Dodon, cu privire la încălcările înregistrate în cadrul turul II de scrutin la unele secții din afara țării.

Comisie constituită de Parlament 

Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la ,,spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova.

Legea deoffshorizării – aprobată

Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de lege pentru modificarea și completarea mai multor acte legislative – așa-numitul proiect al legii deoffshorizării.

Discuţia lui Pavel Filip cu democraţii din Rezina 

Despre situaţia politică din ţară, evoluţiile postelectorale, reformarea PDM şi proiectele de viitor ale formaţiunii s-a discutat la întâlnirea Preşedintelui PDM, Pavel Filip, cu membrii Organizaţiei Teritoriale PDM Rezina.

Avocaţii – la Guvern 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit, la Guvern, cu un grup de avocați, membri ai Consiliului Uniunii Avocaților, pentru a examina unele aspecte ale politicii fiscale pentru anul 2021.

 sursa: Almanah Politic-2020

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...