[ X ]
[ X ]
Important25 Noiembrie 2021 10:45

Vameșii de la Aeroport au învățat cum să facă față cazurilor de alarmă radioactivă

Circa 50 de funcţionari vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au beneficiat de o serie de instruiri cu genericul „Procedurile de răspuns la punctele de trecere a frontierei în cazurile de alarmă radioactivă, operarea cu monitoare portale şi utilizarea echipamentelor tehnice de control”, transmite TRIBUNA.

Scopul celor 4 activități organizate de Centrul de instruire al Serviciului Vamal a fost consolidarea abilităților profesionale ale vameșilor de la Aeroport în prevenirea şi combaterea contrabandei cu substanţe nucleare și aplicarea consecventă a mijloacelor tehnice speciale de control la locul de muncă. Instruirile au fost moderate de nucleul de formatori din cadrul Serviciului Vamal cu background profesional specific domeniului vizat.

Agenda activităților a înglobat: sistemul de detectare a radiaţiilor, tehnicile de inspecţie secundară, procedura de intervenţie în cazurile de alarmă radioactivă, Softul CAS (RAVEN), utilizarea echipamentului tehnic de control.

Notă: Activităţi similare sunt organizate periodic de Serviciul Vamal în colaborare cu Programul Depistarea şi Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanțe Nucleare – NSDD.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...