[ X ]
[ X ]
Important25 Noiembrie 2021 17:00

Șeful statului: „Toate femeile merită să trăiască în siguranță”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a alăturat campaniei de comunicare „Start Inovație” din cadrul proiectului USAID „Tehnologiile Viitorului”, dar și campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, informează TRIBUNA.

Cu referire la „Tehnologiile Viitorului”, ea a spus că, prin educație, cercetare și dezvoltare tehnologică putem să transformăm Moldova într-o țară inovatoare, care să-și croiască propria cale într-o lume nouă, în continuă schimbare.

„E timpul să investim în inovație, în tehnologii și în oamenii care contribuie la ele. Viitorul nu poate fi prezis, dar el poate fi creat datorită oamenilor care sunt pregătiți să-și depășească limitele în fiecare zi”, a declarat Sandu.

Iar în ceea ce ține de problema violenței de gen, oficialul a menționat că o problemă gravă și încă des întâlnită în țara noastră.

„Toți copiii merită o copilărie fără griji. Toate femeile merită să trăiască în siguranță. Drepturile tuturor oamenilor trebuie respectate”, menționează Maia Sandu în mesajul adresat de Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, marcată astăzi.

Campania internațională „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” are loc anual, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, pentru a sensibiliza populația cu privire la violența față de femei.

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...