[ X ]
[ X ]
Comentarii25 Noiembrie 2021 06:30

Anatol Țăranu: Astăzi relația cu Federația Rusă se găsește în unul dintre cele mai joase puncte, cu potențial palpabil de degenerare...

Astăzi relația interstatală Republica Moldova – Federația Rusă se găsește în unul dintre cele mai joase puncte de interacțiune între două state, cu un potențial palpabil de degenerare spre starea de conflict acut. Concluzia a fost făcută de analistul politic Anatol Țăranu, fost Ambasador al Republicii Moldova la Moscova, informează TRIBUNA.

Potrivit expertului, toate eforturile actualei guvernări de la Chișinău de a evita o tensionare a relațiilor cu Moscova se ciocnesc de o expertiză superficială în dosarul rus, iar încercările de a calma situația prin jumătăți de măsuri devin tot mai contraproductive.

„Agravarea rapidă a situației geopolitice și militare la hotarele republicii generează riscuri majore pentru securitatea Republicii Moldova, iar lipsa unor măsuri adecvate privind contracararea lor, devine tot mai îngrijorătoare.

De urgență se cere suplinirea managementului politic cu persoane calificate pentru pozițiile de responsabili pentru activitățile Consiliului Suprem de Securitate, a conflictul transnistrean, a misiunii diplomatice de la Moscova”, a menționat el, în cadrul unei analize pentru IPN.

Țăranu a subliniat că este stringent nevoie de elaborarea și implementarea unui plan de măsuri energice privind informarea și mobilizarea partenerilor externi cu scopul contracarării pericolelor de ordin geopolitic și militar care planează asupra Republicii Moldova în contextul actual.

„Altfel riscăm să întrăm nepregătiți în războaiele care ne amenință…”, a conchis liderul de opinie.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...