[ X ]
[ X ]
Important10 Noiembrie 2021 16:17

Maia Sandu pleacă la Paris

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se va afla, în perioada 11-12 noiembrie, la Paris, Franța, unde va participa la Forumul Păcii, transmite TRIBUNA.

Pe 11 noiembrie, Președintele Maia Sandu va participa la ceremonia oficială de deschidere a Forumului Păcii, în prezența Președintelui Franței, Emmanuel Macron, dar și a altor șefi de state și guverne.

Pe 12 noiembrie, Președintele Maia Sandu va avea o întrevedere bilaterală cu Președintele Franței, domnul Emmanuel Macron. Ulterior, șefa statului va participa la sesiunea tematică din cadrul Forumului Păcii cu genericul „In charge: Empowering women in public decision making processes”. Șefa statului va avea, de asemenea, mai multe întâlniri bilaterale, inclusiv cu domnul Alar Karis, Președintele Estoniei, și domnul Guðni Th. Johannesson, Președintele Islandei. În aceeași zi, doamna Maia Sandu va susține un discurs cu ocazia celebrării aniversării a 75-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

În Franța, șefa statului va fi însoțită de Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, și Cristina Gherasimov, Secretar General al Președinției.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...