[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news7 Noiembrie 2021 17:34

Vladimir Voronin, reales în funcția de președinte al PCRM. Cine sunt cei doi adjuncți ai săi?

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a desfășurat astăzi Congresul IX al formațiunii, în cadrul căruia au fost aprobate modificări în organele de conducere. Vladimir Voronin a fost reales la șefia partidului, informează TRIBUNA.

Congresul a modificat statutul PCRM, astfel, președintele partidului nu va mai fi ales în cadrul Congresului, ci de Plenul Comitetului Central al formațiunii. Mai mult, președintele partidului va avea doi adjuncți, iar numărul secretarilor Comitetului Central s-a micșorat la doi.

În noua componență a Comitetului Central au fost aprobate 75 de persoane.

Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al PCRM, calitate pe care o deține din 1993. Adjuncți ai președintelui au fost aleși deputații Oleg Reidman și Veaceslav Nigai. Secretari ai Comitetului Central au fost aleși deputații Elena Bodnarenco și Constantin Starîș.

De asemenea, a fost stabilită noua componență a Executivului Politic – 9 persoane, dar și a fost confirmat redactorul-șef al Ziarului „Comunistul”.

Amintim că, recent, Vladimir Voronin declara că intenționează să plece de la conducerea partidului, însă colegii săi urmau să ia decizia finală.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...