[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Octombrie 2021 12:52

Opinie: Partidul „ȘOR” poate câștiga alegerile din Bălți, iar asta îl va transforma într-un nucleu al opoziției

Există șanse mari ca Marina Tauber să câștige Primăria din Bălți, iar această victorie îi poate asigura Partidului „ȘOR” poziția de factor coagulant al opoziției. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș, care a menționat, într-o postare pe Facebook, că alegerile din Bălți sunt importante nu doar pentru locuitorii acestui oraș, dar și pentru întreaga societate, informează TRIBUNA.

„Angajarea în cursa electorală a doamnei Tauber, a doua figură importantă în partid, după Ilan Șor, arată că această formațiune politică vrea să câștige. Nu aș fi deloc surprins dacă Tauber ar câștiga fotoliul de primar al municipiului Bălți. Un sondaj recent de opinie arăta că locuitorii acestui oraș își doresc mai degrabă un primar care să le rezolve problemele cotidiene și nu unul care să folosească primăria în calitate de trambulină politică. Există așadar suficiente premise pentru ca locuitorii acestui oraș să urmeze exemplul locuitorilor din Orhei și să o prefere pe Tauber”, a menționat Nichituș.

Potrivit jurnalistului, Republica Moldova are nevoie, în aceste momente de criză, de o opoziție politică funcțională.

„Partidul Socialiștilor se află într-un proces de alegere a leadership-ului, iar prin această alegere ar trebui să dovedească că nu sunt atât de toxici cum au fost prezentați, deci nu sunt ei cei care ar putea să consolideze opoziția”, mai notează el.

Liderul de opinie atrage atenția că partidele extraparlamentare pro-europene sunt lipsite în acest moment de lideri, dar și de resurse financiare. Prin urmare, autorul sugerează că, în perspectivă imediată, singura opoziție viabilă poate fi doar de stânga.

„Partidul „Șor” ar putea deveni factorul coagulant al opoziției doar dacă va dovedi că poate face ceva și în afara Orheiului, de asta câștigarea primăriei Bălți de către reprezentanții acestei formațiuni parlamentare este importantă”, a subliniat Nichituș.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...