[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii23 Octombrie 2021 09:00

Jurnalist: Nu cred că majoritatea parlamentară actuală vrea să ofere muniție gratuită opoziției socialiste

Jurnalistul Victor Nichituș, cu referire la faptul că majoritatea parlamentară actuală, a votat pentru schimbarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, a declarat că tentația de a controla politic audiovizualul public – Radioul și Televiziunea – a existat întotdeauna, informează TRIBUNA.

„Doar că în acest caz particular se calcă pe grebla pe care a călcat în anul 2002 majoritatea parlamentară PCRM. Și ei și-au dorit TVM-ul. Iar Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a emis atunci un comunicat prin care îl trăgea pe Voronin, Stepaniuc & Co, de urechi.  Îmi aduc aminte și de protestele care au avut loc în fața TVM, locul de lansare al doamnei Corina Fusu în politică, dar și de faptul că majoritatea jurnaliștilor moldoveni au sărit în apărarea televiziunii publice”, a amintit el.

Nichituș s-a referit și la unele riscuri. „Nu cred că majoritatea parlamentară actuală vrea să ofere muniție gratuită opoziției socialiste. În cazul în care palamentarii vor proceda așa cum își doresc, au puterea să o facă. Riscul unei atenționări de la Consiliul Europei va crește iar pe termen lung oricare altă majoritate parlamentară va proceda la fel. Ceea ce ar însemna că Moldova se mișcă în cerc”, a menționat liderul de opinie.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...