[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii21 Octombrie 2021 06:00

Opinie: Ținând cont de calitatea actualei guvernări, este evidentă necesitatea resuscitării unei forțe de opoziție puternică

„Ținând cont de calitatea actualei guvernări a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), este evidentă necesitatea resuscitării unei forțe de opoziție puternică și competentă” – a declarat editorialistul Victor Pelin, informează TRIBUNA.

Sub presiunea circumstanțelor în Republica Moldova – a menționat el într-un editorial publicat pe IPN – se instaurează, pas cu pas, practici europene – liderii partidelor care obțin rezultate nesatisfăcătoare la alegerile generale se văd nevoiți să demisioneze, oferind șanse pentru manifestarea capacităților unor noi lideri.

„De curând există indicii clare că Republica Moldova se modernizează. Liderii fostelor partide politice parlamentare au început să-și prezinte demisiile după ce formațiunile lor au obținut rezultate nesatisfăcătoare la recentele alegeri generale.

Primul care și-a anunțat demisia, alături de întreaga conducere a formațiunii, imediat după alegeri, a fost liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase. Și președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), și-a anunțat recent demisia, specificând că a intenționat s-o facă imediat după alegeri, dar s-a reținut pentru a soluționa un șir de probleme de ordin organizatoric pentru buna funcționare a formațiunii. Chiar dacă se pretinde politician de orientare eurasiatică, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a procedat și el europenește, anunțându-și, la 18 octombrie 2021, demisia din funcția de președinte al PSRM și din cea de deputat în Parlament”, a notat Pelin.

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...