[ X ]
[ X ]
Breaking news18 Octombrie 2021 16:01

(DOC) Detalii despre noua organizație pe care o va conduce Igor Dodon

Igor Dodon a anunțat că se retrage din Parlament și de la șefia Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și va deveni conducător al unei noi organizații – „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor”, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, fondatorul uniunii din partea rusă este „Delovaya Rossiya”, cea mai mare asociație de afaceri din Federația Rusă care unește 7 mii de membri cu o cifra de afaceri de circa 40 de miliarde de dolari și cu peste 3 mln. de angajați in diferite sectoare.

„Atât economia Republicii Moldova, cât și antreprenorii moldoveni vor avea de câștigat de la apropierea țării noastre de această mare organizație. Vreau să menționez că „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor” a fost deja creată și a fost înregistrată la Chișinău în iunie anul acesta, iar principalele direcții ca șef al noii asociații de afaceri vor fi dezvoltarea relațiilor economice bilaterale între Republica Moldova și Federația Rusă, atragerea investițiilor rusești în Moldova, asistența antreprenorilor moldoveni în stabilirea contactelor cu partenerii ruși, suport pentru tinerii antreprenori in lansarea diferite Start-Up, lansarea si susținerea diferite proiecte socio-umanitare”, a comunicat Dodon.

Potrivit documentului de la Agenția Servicii Publice, Asociația Obștească „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor” a fost înregistrată la 30 iunie 2021, va fi condusă de președinte – Igor Dodon, cu mandatul până la 8 mai 2024. Sediul asociației se află în Chișinău, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 202.

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...