[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news16 Octombrie 2021 13:38

Pavel Filip pleacă din fruntea PDM: Știu că partidul are oameni extraordinari

Pavel Filip, astăzi, și-a anunțat retragerea de la conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează TRIBUNA.

„Am tot amânat acest briefing, care urma să aibă loc direct după alegeri. Astăzi a avut loc ședința Biroului executiv al Partidului Democrat și am anunțat colegii că am decis să mă retrag de la conducerea partidului”, a anunțat Filip.Tot el a declarat că în ultimii doi ani, PDM a făcut altfel de politică. „Politică sinceră cu alegătorii și curată față de oponenți. Nu am criticat și nu am atacat pe nimeni. Rămân, în continuare, convins că PDM are cei mai competenți și profesioniști oameni”, a spus Filip.

„Astăzi plec împăcat. Știu că PDM are oameni extraordinari și știu că veți reuși în continuare”, a conchis deputatul.

Totodată, Filip a ținut să mulțumească colegilor de partid. ”Colegilor mei de partid, cei care au rămas în PDM, verticali și drepți în ciuda tuturor presiunilor, în ciuda amenințărilor sau promisiunilor de saci cu bani, le spun mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru tot ce am învățat alături de voi, dragi colegi. Știți că am vrut să anunț această decizie imediat după alegeri, dar am vrut să plec împăcat știind că las partidul într-un sediu nou, cu bugetul și cheltuielile planificate până în 2023, cu staff funcțional și gata de muncă”, a conchis el.

Biroul Executiv al PDM a decis astăzi că pe 30 octombrie curent va avea loc ședința Consiliului Politic Național al PDM, iar până atunci interimatul funcției de președinte al formațiunii va fi asigurat de Monica Babuc.

Amintim că, Pavel Filip a fost prim-ministru al Republicii Moldova din 2016 până în 2019, ulterior a fost deputat și președinte al PDM.

Mihaela Conovali

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...