[ X ]
[ X ]
Important14 Octombrie 2021 11:30

Olesea Stamate: Suntem focusați pe reformarea sistemului de justiție

Agenda de reformare a justiției a fost discutată de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, și Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

În cadrul întrevederii, Olesea Stamate a vorbit despre prioritățile Comisiei pe care o conduce. Prin aprobarea inițiativelor legislative se urmărește combaterea corupției, reformarea sistemului justiției și a instituțiilor, dar și consolidarea integrității în sectorul public.

„Suntem focusați pe reformarea sistemului de justiție. Este o prioritate, pentru că, în lipsa acestui lucru, nu putem reforma și alte domenii”, a menționat președinta Comisiei juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Amintim că, în perioada 12 – 16 octombrie, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se află într-o vizită de documentare în țara noastră.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...