[ X ]
[ X ]
Important14 Octombrie 2021 07:00

Ex-deputat: Nimeni dintre noi, cu atât mai mult guvernarea actuală, nu vrem să trăim din nou sfârșitul anilor '90

Fostul deputat Inga Grigoriu s-a referit la starea de alertă în sectorul energetic anunțată de Guvern și spune că situația aceasta creează panică, informează TRIBUNA.

„La modul practic ce înseamnă starea de alertă introdusă în domeniul energetic. Înseamnă că o mare parte din categoriile de consumatori casnici din zonele rezidențiale vor însuri în următoarele zile, încercând să înțeleagă pentru ce sursă de căldură să opteze în sezonul de iarnă care deja ne bate la ușă: gaze naturale, cărbuni/lemne/bricheți/peleți sau… tizic? Această alegere o are de făcut urgent, în prag de friguri, deși, nicio opțiune nu îi garantează siguranță și nu îi poate răspunde la o întrebare simplă – care va fi prețul final și dacă va exista ofertă suficientă. Deci, să ne așteptăm, în zilele ce urmează, la o explozie de prețuri la cărbune, lemn și alte derivate din biomasă?”, a menționat Grigoriu.

Ex-deputatul a mai spus că înțelegem că pentru încălzirile centralizate ale blocurilor locative, deja se umblă din rezerva de stat de păcură și va ajunge, aproximativ, pentru o lună, iar mai departe e incertitudine.

„De obicei astfel de situații crează alertă și panică. Nimeni dintre noi, cu atât mai mult guvernarea actuală, nu vrem să trăim din nou sfârșitul anilor ’90”, a conchis ea.
Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...