[ X ]
[ X ]
Important14 Octombrie 2021 11:06

Deputat: Acțiunile de reformare a justiției nu trebuie să se facă pentru anumite forțe politice care sunt astăzi sau care vor veni mâine

Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, au avut întrevederi separate cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare de opoziție, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, exponenții Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunii Partidului politic ”ȘOR” și-au prezentat pozițiile cu privire la ultimele evoluții politice referitoare la funcționarea instituțiilor democratice, acțiunile guvernării, în special, în domeniul justiției și luptei cu corupția,  alte subiecte de actualitate.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, membru al Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a subliniat că acțiunile de reformare a justiției, de fortificare a statului de drept trebuie să răspundă interesului comun al tuturor cetățenilor și să se soldeze cu efecte durabile. „Ele nu trebuie să se facă pentru anumite forțe politice care sunt astăzi sau care vor veni mâine, dar  pentru Republica Moldova, pentru cetățenii țării. Suntem împotriva justiției politice, selective și susținem reformele adevărate, în conformitate cu recomandările și bunele practici ale Consiliului Europei”, a declarat Vlad Batrîncea.

De asemenea, vicespeakerul și-a exprimat disponibilitatea de a participa, de comun cu celelalte forțe politice, la elaborarea și implementarea proiectelor pentru industrializarea, dezvoltarea agriculturii performante, creșterea social-economică a țării și a nivelului de trai al cetățenilor.

La întâlnirea cu deputații Fracțiunii parlamentare a Partidului politic ”ȘOR” a fost reiterată poziția acesteia privind reprezentativitatea membrilor fracțiunii în cadrul organelor de conducere și de lucru ale Legislativului, precum și în componența delegaţiilor parlamentare la organizaţiile internaţionale.

Potrivit deputatei Marina Tauber, Fracțiunea Partidului politic ”ȘOR” contează  pe suportul APCE în respectarea drepturilor opoziției conform practicilor europene existente.

Deputații celor două fracțiuni au fost unanimi privind importanța unui parteneriat strâns și durabil dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Cristina Gurez 

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...