[ X ]
[ X ]
Important13 Octombrie 2021 17:35

Zinaida Greceanîi: Republica Moldova are multe femei remarcabile, talentate, celebre, care sunt mândria țării noastre

Zinaida Greceanîi, președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), membru al Delegației parlamentare la Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI), a avut, în cadrul sesiunii plenare a Forumului Euroasiatic al Femeilor, un discurs în care a vorbit despre impactul pandemiei asupra societății și rolul femeilor în atenuarea efectelor acesteia, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat al Parlamentului.

„În actualele constrângeri rolul femeilor este resimțit ca niciodată, în mare parte din cauza faptului că femeile sunt antrenate în prim plan, în marea majoritate a activităților. La nivel european, 76% din personalul sanitar sunt femei; ponderea femeilor casierie este de 82%; aproape 95% dintre angajații din domeniul serviciilor publice și curățeniei sunt femei; 93% dintre angajații din sistemul de învățământ sunt femei”, a afirmat Zinaida Greceanîi.

Potrivit parlamentarului, în ciuda faptului că multe femei au adesea un loc de muncă obositor, totuși soțiile, mamele, bunicile își îndeplinesc bine sarcinile de serviciu concomitent cu cele casnice. În majoritatea cazurilor, anume femeile au ales să lucreze la distanță pentru a-și îngriji copiii, care au studiat online în această perioadă.

„În ciuda tuturor greutăților și încercărilor cu care s-au confruntat femeile, putem remarca cu încredere că pandemia COVID-19 a făcut ca multe din ele să-și descopere calitățile de lider, cu spirit antreprenorial, combinând eficient dezvoltarea personală și cea profesională”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

Deputatul a ținut să accentueze că Republica Moldova are multe femei remarcabile, talentate, celebre, care sunt mândria țării noastre, în diverse domenii: artă, educație, medicină, știință, muzică, sport etc.

„Apreciem contribuția lor la dezvoltarea țării noastre, mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea, și le spunem ”Mulțumesc!”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Cel de-al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor este organizat de Consiliul Federației al Adunării Federale a Federației Ruse și AIP CSI, având ca generic ”Femeile: misiune globală într-o nouă realitate”.

Programul forumului se bazează pe platforma de discuții care va permite modelarea unei noi agende de pace și încredere, menținerea sănătății, dezvoltarea economiei și digitalizarea, precum și conservarea naturii și implementarea transformărilor sociale.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...