[ X ]
[ X ]
Important13 Octombrie 2021 16:55

Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul privind reducerea tarifelor pentru efectuarea testelor COVID-19

Moldovenii vor scoate din buzunar mai puțini bani pentru efectuarea testelor de diagnostic COVID-19 prin metoda PCR în laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul de decizie privind reducerea tarifelor de la 755 de lei la 300 de lei, informează TRIBUNA cu referire la Ministerul Sănătății.

Guvernul a redus tariful pentru acest serviciu medical, întrucât au scăzut semnificativ prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize, potrivit proiectului.

De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu, Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.

E de menționat că, proiectul va oferi posibilitatea instituțiilor medico-sanitare publice să diminueze, pe viitor, tarifele serviciilor medicale contra plată în cazul în care costurile efective pentru prestarea acestor servicii vor fi mai mici decât cele aprobate, în baza deciziei Comisiei pentru evaluarea tarifelor, instituită în cadrul unității. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...