[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2021 06:00

(ACUM UN AN) O nouă funcţie pentru Adrian Albu

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 25 septembrie 2020.

Şedinţă prezidată de Premier

Premierul Ion Chicu a prezidat o ședință de lucru, în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile necesare de întreprins în vederea înlăturării consecințelor incendiului devastator care a distrus clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Conferinţa lui Dinu Plîngău

Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la 5 priorități pe care trebuie să le aibă statul în domeniul justiției.

Anunţul lui Alexandr Kalinin  

Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin a anunțat că refuză să candideze la funcția de Președinte al Republicii Moldova și a decis stoparea adunării semnăturilor în susținerea sa, pe motiv că „îi pasă de sănătatea oamenilor și nu-şi dorea ca ei să sufere din cauza lui”.

Întrevederea lui Ion Chicu cu Desiree Monique Jongsma

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, Desiree Monique Jongsma, care își încheia misiunea în RM.

O nouă funcţie pentru Adrian Albu

Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Albu a fost ales Președinte al Rețelei Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, pentru perioada 1 octombrie 2020 – 1 octombrie 2021. Evenimentul a avut loc în cadrul Reuniunii Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, organizat în regim online de Rețeaua Secretarilor Generali în colaborare cu Secretariatul Parlamentului Armeniei.

Oleg Ţulea – la Reuniunea anuală a miniștrilor de externe ICE

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Țulea a participat, în format de videoconferință, la Reuniunea anuală a miniștrilor de externe din statele Inițiativei Central-Europene (ICE), organizată de Președinția Muntenegrului și Secretariatul Executiv al organizației.

Inspecţie la Filarmonica Naţională

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Premierul Ion Chicu şi Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, au fost la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, care cu o zi mai devreme a fost cuprinsă de flăcări.

Şedinţa CEC  

Comisia Electorală Centrală, în cadrul unei ședințe, a aprobat mai multe decizii cu privire la următoarele alegeri prezidențiale.

Distincţii de la Preşedinte

În cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele țării, Igor Dodon a înmânat înalte distincții de stat unor cetățeni ai Republicii Moldova, conferite anterior, prin decrete prezidențiale. 

Convorbirea lui Igor Dodon cu Recep Tayyıp Erdoğan

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan. Oficialii au discutat mai multe subiecte legate de parteneriatul strategic dintre Moldova și Turcia.

 

Sursa: Almanah Politic-2020

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...