[ X ]
[ X ]
Important24 Septembrie 2021 07:00

Anatol Țăranu: Constatarea făcută de Joe Biden trage greu la cântarul imaginii publice a actualii guvernări  

Analistul politic Anatol Țăranu a declarat că Joe Biden, în primul său discurs la ONU ca președinte al SUA, a avut o abordare complexă a principalilor riscuri și provocări ale lumii contemporane, reiterând și tradiționala preocupare a SUA pentru ascensiunea democrației liberale în lume. În acest context, cetățenilor moldoveni le-a revenit o apreciere măgulitoare din partea liderul celui mai puternic stat al lumii, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, o asemenea constatare trage greu la cântarul imaginii publice a actualii guvernări, dar deschide și oportunități promițătoare pentru statul Republica Moldova în plan internațional.

„Îndeosebi luând în calcul și afirmația liderului american că „SUA își vor susține aliații și prietenii și se vor opune încercărilor țărilor puternice de a le domina pe cele mai slabe”. Important să nu ratăm șansa, îndeosebi după rateul răsunător al „istoriei de succes””, a subliniat Țăranu.

Amintim că, la 21 septembrie curent, Joe Biden, printre altele, a spus: „Adevărul este că lumea democratică este pretutindeni. Trăieşte în activişti anticorupţie, în apărători ai drepturilor omului, jurnalişti, militanţii pentru pace. (…) Trăieşte în moldovenii mândri, care au reuşit o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei, oferind un mandat puternic de a lupta împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă”.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...