[ X ]
[ X ]
Important22 Septembrie 2021 13:00

Dinu Plîngău, despre numirile în funcții publice: „Cumătrismul e o formă a corupției. Nimic nou pentru Republica Moldova”

Fostul deputat Dinu Plîngău, președinte interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), afirmă că unele numiri în funcțiile publice care se fac de noua guvernare exclusiv pe criterii partinice, informează TRIBUNA.

„Calitatea de membru de partid e mult mai importantă decât profesionalismul, integritatea și meritocrația. Am criticat numirile de la MAI și alte instituții de stat. Ca să înțelegeți, cumătrismul e o formă a corupției. Nimic nou pentru Republica Moldova”, a declarat el, într-o postare pe Facebook.

Ex-parlamentarul a spus că sunt funcții politice în stat, pe care noua guvernare nu că are tot dreptul, dar este obligată să-și asume responsabilitatea, dar sunt și instituții în care numirile nu trebuie să fie făcute sub aspect politic.

„Cum se simt angajații acestor instituții sau mediul academic, profesional care ar aspira la vreo funcție de conducere, fiind integri, având calificările necesare și fiind gata să treacă toate filtrele SIS știind că nu au nicio șansă în fața unui candidat susținut de un partid, indiferent care ar fi numele acestuia”, a menționat politicianul.

Dinu Plîngău, cu referire la proiectul Platformei DA din legislatura precedentă ce prevede micșorarea salariilor nesimțite de 100.000 lei/lună pentru funcționarii de stat, a declarat: „Am întrebat unii deputați despre acest proiect și-mi este interesant dacă va fi votat în condițiile în care partidul va avea oamenii cu aceleași salarii nesimțite.”

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...