[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2021 15:00

Solicitarea partidului ex-Premierului Chicu adresată Președintelui Sandu

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de ex-Premierul Ion Chicu, solicită Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, „tot ea și deținătorul de facto al puterii legislative și executive în țară”, să abordeze cu mare responsabilitate funcția și rolul pe care le are la acest moment în țară, informează TRIBUNA.

Potrivit declarației formațiunii, actualmente, țara se confruntă cu un șir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară și social-economică pe parcursul următoarelor luni.

„Guvernare absolut incompetentă, șef de stat preocupat exclusiv de rating politic și imagine personală, pandemie și creștere fulminantă a prețurilor și tarifelor – toate sunt premise ale unei crize extrem de grave pentru oameni și țară”, se spune în declarație.

PDCM mai afirmă că autoexcluderea Maiei Sandu și guvernării sale de la soluționarea celor mai stringente probleme denotă o atitudine iresponsabilă față de funcțiile bine plătite din impozitele oamenilor. „Această ignorare a atribuțiilor de serviciu din partea conducerii țării este și mai condamnabilă în condițiile în care numărul de miniștri și vicepremieri a crescut cu 6 unități, a secretarilor de stat – cu 8 unități, iar numărul de angajați în ministere – cu circa 70 de unități. Efortul financiar suplimentar al societății pentru întreținerea mătușilor și verișoarelor Dnei Sandu merită o altfel de atitudine din partea Domniei Sale”, subliniază conducerea formațiunii.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...