[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2021 10:30

Procuratura Generală va renunța la acuzațiile aduse Grupului Petrenco

Procuratura Generală (PG) a luat act de Hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului  (CtEDO) din 14 septembrie 2021 în cauza Petrenco și alții versus Republica Moldova, transmite TRIBUNA.

Constatările CtEDO din hotărâre au autoritatea lucrului judecat cu privire la importante elemente ce se conțin în acuzațiile reclamanților, aduse în cadrul unui dosar penal care, în prezent, se află pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

„Prin urmare, în ședința de judecată planificată pentru astăzi, 17 septembrie 2021, ora 14:00 în dosarul în care figurează reclamații (Grigore Petrenco, Alexandr Roșco, Mihail Amerberg, Pavel Grigorciuc, Andrei Druzi, Oleg Buznea și Vladimir Jurat), procurorul va renunța oficial la acuzațiile aduse acestora pentru săvârșirea infracțiunii de organizare și participare la dezordini în masă.

Pe această cale, Procuratura Generală aduce scuze oficiale tuturor persoanelor figurante în acest dosar penal, care au fost pe nedrept acuzate de săvârșirea pretinsei infracțiuni de dezordini în masă”, se spune într-un comunicat al Procuraturii.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...