[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2021 09:00

(ACUM UN AN) Contestaţia PLDM   

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 17 septembrie 2020.

Solicitarea PACE

Partidul Acasă Construim Europa a cerut demisia președintelui și secretarului Comisiei Electorale Centrale, pe care i-a acuzat că „sunt exponenți ai partidelor politice, fac jocuri și îndeplinesc comenzi politice la indicația a doi candidați care pretindeau a fi lideri ai cursei electorale prezidenţiale”.

Contestaţia PLDM   

Președintele PLDM, Vlad Filat a depus azi o contestație la Curtea de Apel, prin care cerea anularea „circularei neconstituționale și abuzive a CEC, ce viza participarea partidelor în campania electorală și finanțarea campaniei candidaților înregistrați pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020”.

Şeful statului – în teritoriu  

Președintele Republicii Moldova şi-a continuat vizitele de lucru prin raioanele Moldovei. El a mers în raioanele Leova și Taraclia, precum și în orașul Ceadâr-Lunga din Autonomia Găgăuză.

Deputaţii – la Adunarea Generală a AIO  

Deputații Petru Burduja, vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, și Grigore Novac, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități, au participat la Adunarea Generală a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO). Reuniunea s-a desfășurat în format online și a întrunit 21 de delegații oficiale ale țărilor membre și 5 delegații ale țărilor cu statut de observator.

Sesizarea Ingăi Grigoriu

Inga Grigoriu, deputat al Platformei DA, a sesizat Procuratura Generală şi Avocatul Poporului, în legătură cu ceremonia organizată cu ocazia dării în exploatare a unui veceu într-o şcoală din raionul Râşcani, cu participarea unor demnitari, pe motiv că ar fi fost pusă în pericol sănătatea copiilor prezenţi la eveniment.

Adresarea CEC  

Comisia Electorală Centrală a sesizat Procuratura Generală şi Serviciul de Informaţii şi Securitate pentru a fi verificată veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă depuse online şi în formă scrisă pentru participare la alegerile prezidenţiale.

 

Sursa: Almanah Politic-2020

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...