[ X ]
[ X ]
Comentarii16 Septembrie 2021 07:00

Un expert atenționează: Publicul s-ar putea trezi peste noapte cu o saturație de mesaje de la guvernare, fără a înțelege pe deplin procesele desfășurate

„Guvernarea ar trebui să înțeleagă că buna guvernare nu se rezumă la organizarea conferințelor de presă peste alte conferințe. Asistăm la un fel de bombardament informațional. Prea puțin nu e bine, dar nici prea mult nu este o soluție ideală”. Constatarea a fost făcută de analistul politic Dionis Cenușa, informează TRIBUNA.

Cercetătorul a subliniat că, contează transparența cu prezentarea rezultatelor deciziilor legate de treburile publice și explicarea modului cum s-a ajuns la adoptarea lor. „Dar tot la fel de mult contează consultările publice și participarea celor vizați în procesele decizionale ale guvernării”, a adăugat el.

Potrivit lui Cenușa, publicul s-ar putea trezi peste noapte cu o saturație de mesaje de la guvernare, fără a simți și înțelege pe deplin procesele desfășurate de guvernare.

„Atenție și la alte aspecte ale bunei guvernări. Doar publicarea și explicarea deciziilor poate fi insuficientă. Este nevoie și de participarea și implicarea actorilor relevanți în actul guvernării”, a conchis expertul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...