[ X ]
[ X ]
Important15 Septembrie 2021 09:00

(ACUM UN AN) PONA – înregistrat

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 15 septembrie 2020.

Apelul lui Serghei Toma 

Președintele Partidului Oamenilor Muncii, Serghei Toma, pretendent la funcția de șef al statului, a lansat un apel către cetățeni, să se mobilizeze înainte de alegerile prezidenţiale pentru a face alegerea corectă.

Problema pensiilor – în vizorul Maiei Sandu     

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, candidata partidului pentru alegerile prezidenţiale, Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă, a declarat că problema pensiilor mici este o problemă majoră pentru societatea noastră şi că va fi o prioritate pentru ea în funcţia de Preşedinte al RM.

Staff-ul lui Tudor Deliu

Biroul Permanent Central al PLDM a constituit staff-ul electoral central al candidatului la Preşedinţia RM, Tudor Deliu. În calitate de șef al staff-ului a fost desemnat Iulian David.

Nemulţumirea veteranilor

În cadrul unei conferințe de presă, Consiliul de Administrație al Asociației veteranilor de război „Tiras-Tighina 1992” s-a declarat nemulțumit că majoritatea parlamentară așa și nu a adoptat Legea privind asigurarea veteranilor cu polițe medicale gratuite.

Acţiunile Parlamentului 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Democrației, Parlamentul Republicii Moldova a desfăşurat o serie de activități, inclusiv forumuri regionale pentru tineri, campania „Un Parlament – O Țară!” etc.

Distincţii de la Preşedinte 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a înmânat distincții de stat unui grup de medici din cei peste 400 de lucrători medicali care au fost decorați în luna iunie, cu prilejul sărbătorii profesionale.

Şedinţa Consiliului național pentru drepturile omului

La Guvern a avut loc ședința Consiliului național pentru drepturile omului. La evenimentul prezidat de Premierul Ion Chicu a participat întregul Cabinet de miniștri, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și șefa oficiului ONU pentru drepturile omului din Republica Moldova, Beatrix Ferenci.

Vladimir Odnostalco, la o reuniune online  

Președintele Grupului de prietenie cu Statul Israel din Parlamentul Republicii Moldova, deputatul Vladimir Odnostalco a participat la reuniunea online a președinților grupurilor de prietenie cu Statul Israel și cu Președintele Knesset-ului Statului Israel, Yariv Levin, dedicată serbării Anului Nou 5781, conform calendarului evreiesc.

Liderii PDM – în teritoriu

Preşedintele PDM, Pavel Filip s-a întâlnit cu membrii Organizaţiei Teritoriale PDM Ungheni, iar secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan a discutat cu echipa PDM Drochia.

PONA – înregistrat

Agenția Servicii Publice a emis decizia de înregistrare a Partidului Politic PONA (Pentru Oameni, Natură și Animale).

 

Sursa: Almanah Politic-2020

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...