[ X ]
[ X ]
Important14 Septembrie 2021 14:00

Sfatul lui Alexandru Slusari pentru „cei care spun că nu pot face nimic cu creșterea galopantă a prețurilor”

Alexandru Slusari, fruntaș al Platformei DA, fost deputat, a venit cu un sfat pentru cei care spun că nu pot face nimic cu creșterea galopantă a prețurilor, informează TRIBUNA.

„Am propus această soluție complexă în campania electorală a Platformei DA pentru perioada de tranziție a economiei noastre de piață, dominată de monopoluri și acorduri de cartel. Creați în cadrul Ministerului Economiei o direcție speciala pentru monitorizarea prețurilor la alimente de baza, medicamente și carburanți. În paralel restructurați Consiliul Concurenței, numiți în sfârșit acolo oameni profesioniști și integri și extindeți atribuțiile acestei instituții”, a menționat politicianul.

Slusari a precizat că Direcția respectivă monitorizează anumite piețe din Moldova, compară cu piețele regionale, supraveghează toate majorările de prețuri la cele mai importante produse sub aspectul justificări economice și sincronizării acțiunilor și, după caz, sesizează Consiliul Concurenței. În cadrul anchetei Ministerul ajuta în acumularea probelor.

„Bănuiesc ca după primele amenzi usturătoare celor care practica înțelegeri de cartel unele creșteri de prețuri se vor opri imediat”, a conchis ex-deputatul.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...