[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Septembrie 2021 16:00

PCRM a stabilit data Congresului! Vladimir Voronin, despre succesorul său la șefia partidului!  

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), a declarat că partidul său nu e pregătit să fuzioneze cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și și-a stabilit Congresul extraordinar, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere, informează TRIBUNA.

Comunistul, în cadrul emisiunii „Contrapunct” de la Radio Sputnik, a spus că a avut o discuție cu Igor Dodon, liderul socialiștilor, la acest subiect.

„Noi nu suntem gata pentru fuzionare, ca din două partide să facem unul. Mai mult, formarea unui nou partid cere mult timp și nu e clar pe ce condiții, principii o să fie fondat acest partid…”, a menționat Voronin.

Totodată, liderul comuniștilor a spus că a fost stabilit Congresul extraordinar pentru 7 noiembrie 2021 și dacă va fi nevoie – atunci va fi desfășurat online.

Cât despre succesorul său la șefia partidului, el a îndemnat susținătorii să vină cu propuneri.

„Eu de la fondare sunt în fruntea acestui partid – 30 de ani deja, timpul trece, vârsta crește, trebuie de avut obraz și de lăsat și pe cei mai tineri… Eu îmi doresc cetățenii să propună cine să fie președinte”, a mai spus politicianul, precizând că deocamdată nu e „nimeni, niciun nume” – pretendent la conducerea PCRM.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...