[ X ]
[ X ]
Important1 Septembrie 2021 17:07

PAS: Circa 300 de cetățeni au semnat petiția prin care solicită apă calitativă pentru elevii claselor primare din municipiul Chișinău

Astăzi fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a organizat o acțiune de protest și a depus o petiție semnată de circa 300 de cetățeni prin care solicită apă calitativă pentru elevii claselor primare din municipiul Chișinău, informează TRIBUNA.

Fracțiunea PAS din CMC a declarat că a solicitat în nenumărate rânduri asigurarea gratuită cu apă potabilă calitativă a elevilor din clasele primare. În acest sens a fost elaborat un proiect de decizie privind îmbunătățirea calității apei în instituțiile de învățământ, adică elevilor din clasele primare să le fie asigurat accesul la apă potabilă din bugetul municipal.

„Primarul general și consilierii socialiști au boicotat de câteva ori introducerea în ordinea de zi a CMC a acestui proiect spunând că apa de la robinet e numai bună de băut. Dumnealor fac trimitere la „S.A. Apă Canal”, care asigură că apa de la instituțiile școlare este numai bună de băut și este conform standardelor.

Deși „S.A. Apă Canal” zice că apa de la robinet este potabilă, această instituție în 2020 a cumpărat apă îmbuteliată în valoare de 150 mii de lei” – a menționat PAS Chișinău.

Totodată, exponenții PAS au spus că „până și în anticamera primarului Ion Ceban este instalat aparat cu apă îmbuteliată. Același lucru se întâmplă și în alte instituții municipale, inclusiv pe coridoarele Primăriei Municipiului Chișinău.”

„Fracțiunea PAS din CMC, din nou solicită executivului și echipei sale de consilieri să nu politizeze acest subiect și să asigure copiii din clasele primare cu apă de calitate.

Apeductele din instituțiile de învățământ au o vechime de peste 30 de ani. Acestea sunt pline cu nisip, rugină și alte materii de substanță solidă care pot crea prejudicii de sănătate.

Apa transportată din râul Nistru nu este suficient de bine curățată din cauza lipsei sistemelor de epurare pe întreg teritoriul țării.

Pentru o dezvoltare sănătoasă a organismului copiilor este nevoie să-i asigurăm cu apă de calitate.

Cu regret executivul primăriei, cât și consilierii municipali de la PSRM ignoră această problemă și preferă să cheltuie banii publici pe havuzuri muzicale care arată bine în imaginile de pe rețelele de socializare. Solicităm primarului Ion Ceban să se gândească la sănătatea copiilor și să susțină proiectul de decizie propus de fracțiunea PAS din CMC cu privire la asigurarea cu apă potabilă pentru copiii din clasele primare”, se spune în declarația consilierilor PAS.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...