[ X ]
[ X ]
Important30 August 2021 07:00

Analiză: Cei mai tineri 5 deputați din actualul Parlament sunt din PAS. Au între 22 și 30 de ani! 

15 dintre cei 101 membri aleși în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XI-a sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani, informează TRIBUNA în cel mai nou clasament.

Cel mai tânăr deputat din actuala legislatură este Eugeniu Sinchevici din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). 

„El a împlinit 22 de ani la 4 mai, fiind născut în 1999. Sinchevici studiază la Facultatea de Științe Politice din Paris și este la primul mandat de deputat. Este al doilea cel mai tânăr deputat din istoria Parlamentului Republicii Moldova, după deputatul comunist Mihail Poleanschi, care în 2001 a devenit parlamentar la vârsta de 21 de ani. Este președinte al Organizației PAS Youth”, se spune în top.

Marcela Nistor este al doilea cel mai tânăr deputat și face parte din fracțiunea PAS. Ea are 27 de ani, fiind născută la 19 februarie 1994. A studiat la Liceul Academiei de Științe a Moldovei, iar în 2016 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. De meserie e actriță și e la primul mandat de deputat.

Iar Adrian Băluțel, potrivit sursei, este al treilea cel mai tânăr deputat din actualul Parlament și este tot de pe lista PAS. El este născut la 25 ianuarie 1993. În anul 2019, în Guvernul Sandu, a ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Este absolvent al Colegiului Europei, programul de masterat în studii europene și relații internaționale. În 2020-2021 a fost asistent de deputat și consilier al vicepreședintelui Parlamentului. Acum, el a avut de ales între funcția de deputat și cea de șef de Cabinet al Premierului. După 3 săptămâni, la 26 august curent, a anunțat că rămâne deputat.

Al patrulea în clasament e Victor Spînu, care, de asemenea, este membru al fracțiunii PAS și e unul dintre cei mai tineri deputați. El este născut în 1991 și respectiv în acest an împlinește 30 de ani. Și-a făcut studiile la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Iar Dan Perciun, deputat al PAS, este al cincilea în top. În acest an a marcat al treilea deceniu de viață. El este născut la 7 iulie 1991. Perciun a făcut liceul în Marea Britanie. Și-a luat licența în Politică, Psihologie și Sociologie la Universitatea Cambridge în 2014. Primul mandat de deputat l-a obținut la alegerile din 24 februarie 2019.

„TOP-10 cei mai tineri deputați din Parlamentul de legislatura a XI-a” poate fi accesat AICI.

 

Cristina Gurez 

 

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...