[ X ]
[ X ]
Important16 August 2021 17:15

Grosu: Printre prioritățile Parlamentului sunt și apărarea drepturilor omului și asigurarea egalității de gen

Inițiativele legislative demarate și prioritățile Parlamentului de Legislatura a XI-a au fost printre subiectele discutate în cadrul întrevederii de astăzi dintre Speakerul Igor Grosu și Șeful Oficiului Consiliului Europei (CoE) în Republica Moldova, William Massolin, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat al Parlamentului.

Igor Grosu a vorbit despre proiectele aprobate în prima lectură în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare, care fac parte din pachetul de legi pentru reformarea justiției și combaterea corupției.

La fel, Grosu a menționat că printre prioritățile Parlamentului de Legislatura a XI-a sunt, de asemenea, apărarea drepturilor omului și asigurarea egalității de gen.

„Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova și-a exprimat disponibilitatea de a oferi asistență și consultanță în modernizarea legislației și în promovarea reformelor ambițioase”, se arată în comunicatul Parlamentului.

De cealaltă parte, Președintele Parlamentului l-a informat pe William Massolin despre aprobarea componenței nominale a Delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), care reflectă proporțional și echitabil întreg spectrul politic al Parlamentului Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...