[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 August 2021 06:00

Declarație: „O țara așa mică poate fi gestionată doar cu câteva ministere, dacă are oameni competenți în frunte”

Iana Stanțieru, fost candidat la funcția de deputat pe lista Platformei DA, a venit cu unele observații legate de Guvernul propus sub conducerea Nataliei Gavrilița, informează TRIBUNA.

Fosta candidată a menționat că un nou Guvern înseamnă o nouă etapă în istoria țării noastre și speră să fie cu un impact benefic asupra cetățenilor.

„Nu contest competența unora dintre membrii acestuia. Dar câteva observații legate de acest guvern:

– De ce este nevoie de crearea unui număr mai mare de ministere într-o țară care are o populație cât o suburbie a New York-ului, a Shanghai-ului și un buget cât o punga cu galbeni? O țara așa mică poate fi gestionată doar cu câteva ministere, dacă are oameni competenti în frunte.

– Ceea ce m-a surprins cel mai mult este lipsa FEMEILOR în acest Guvern: rata 4 femei la 12 bărbați. În țara avem peste 50% din populație femei, rata absolventelor de universități este mai ridicată decât rata absolvenților. Mă îndoiesc ca nu exista femei competente în aceasta țara ca sa se poată forma un Guvern echilibrat. Suedia, Spania, Finlanda, Albania, Canada, pana și Rwanda pot, doar în Moldova nu se poate. Ceea ce mă întristează și mai mult este faptul ca acest Guvern a fost construit tot de femei, care probabil au muncit dublu ca sa ajungă unde sunt”, a menționat ea.

Stanțieru întreabă în context: „Unde este solidaritatea, mentoratul, susținerea altor femei sa ajungă acolo unde le este locul?”

„Eu o sa continui sa citesc, sa învăț și sa practic în fiecare zi egalitatea de gen, women empowerment, să susțin și să încurajez alte femei, ca într-o zi sa am șansa să formez un guvern egalitar de care sa fie Moldova mandra”, a conchis ex-pretendenta la fotoliul de deputat.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...